Vállalatunkról

A Zoltek Zrt. (Magyarország) a St. Louis-i (Missouri, USA) székhelyű Zoltek Companies, Inc. tulajdona.

A magyarországi vállalat elődjét 1941-ben alapították, és hamarosan Magyarország vezető termelőjévé vált. Termékskálája bővülésnek indult és az évek során sokat változott.

1995-ben a vállalatot megvásárolta a Zoltek Companies, Inc. amerikai vállalat, melynek stratégiája a szénszálak kereskedelmi célú felhasználásának elősegítése. A megvásárlás óta a Zoltek Zrt. megszüntette egyéb termékeinek gyártását, és kizárólag az akrilszál és az abból készülő szénszál gyártására koncentrál.

A Zoltek Zrt. a textilipar számára állított elő akrilszálat. Az akrilszál technológiai ismerete volt az, ami a Zoltek Companies, Inc.-et a Zoltek Zrt. felé vonzotta, mivel a módosított akrilszál (prekurzor) a szénszálgyártás alapanyaga. A Zoltek Zrt. kifejlesztette a folyamatot, és a textilipari akrilszál gyártását szénszál prekurzor termeléssé alakította át.

1995 óta a Zoltek Companies, Inc. szénszál gyártó sorokat is üzembe helyezett és a Zoltek Zrt. így egy jelentős szénszálgyártóvá vált. A szénszál várhatóan a 21. század legfontosabb építőipari anyaga lesz.

Zoltek Zrt.
Nyergesújfalu
Varga József tér 1.
2537
Hungary
+36-33-536-000
europe-sales@zoltek.com